close
הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
12.12.2017
 
לרשימת המאורסים המלאה >>
יעקב רבלין - דין וחשבון
אבי בלום - בית ספר לפוליטיקה
לכל המבזקים
חדשות אחרונות חדשות אחרונות

מעדן איטלקי: קנלוני ממולא בחצילים וגבינה/שף יוגב ירוס

1
הדפס
תגיות: חלבישבועותאוכל

מרכיבים
לקנלוני
• 10 צינורות קנלוני יבש
• 2 חצילים בינוניים
• 1 חבילה גבינת טוב טעם 3% טרה
• 100 גר' גבינה צהובה מגורדת נעם 28%
• צרור פטרוזיליה קצוצה דק
• 2 שיני שום כתושות דק או מגוררות
• גרידה מלימון אחד
• 4 כפות שמן זית
• מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב
• 2 שיני שום, כתושות או מגוררות
• 6 כפות שמן זית
• 1 כפית פלפל שאטה גרוס
• 1 פחית עגבניות איטלקיות שלמות משומרות
• מלח
להרכבה
• צרור עלי בזיליקום
אופן הכנה
מלית הקנלוני מחממים תנור ל־220 מעלות.
מחוררים מעט את החצילים בעזרת מזלג ומורחים היטב בשמן זית, שמים על תבנית מרופדת בנייר כסף ואופים בתנור החם במשך כ־40 דקות עד לריכוך. מדי פעם פותחים בזהירות את דלת התנור כדי לשחרר לחות.
מצננים מעט את החצילים וקולפים. מניחים על מסננת למשך כשעה וקוצצים דק. מעבירים לקערת ערבוב ומערבבים עם שאר החומרים לקבלת מחית חלקה. מתבלים היטב במלח ופלפל ומעבירים לשק זילוף.
מזליפים מילוי לצד אחד של צינור פסטה ואחר כך לצדו השני, כדי למלא היטב את כל חלל הקנלוני. ממשיכים כך עם שאר הקנלוני.
רוטב (מומלץ להכין בזמן שהחצילים בתנור) בסיר עמוק ורחב מחממים על אש בינונית שום, שמן זית ופלפל שאטה. מערבבים במשך כ־3 דקות (לא להשחים את השום). מוסיפים את העגבניות ומערבבים, ממליחים מעט ומביאים לרתיחה עדינה. מועכים היטב את העגבניות בעזרת כף עץ וממשיכים לבשל כ־30 דקות לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים רבע כוס מים רותחים, מערבבים היטב ומבשלים כ־5 דקות נוספות. מוסיפים מלח לפי הצורך.
הרכבה מחממים תנור ל־180 מעלות. יוצקים שכבה דקה ואחידה של רוטב בתחתית תבנית אפייה ומסדרים מעל את הקנלוני הממולאים. יוצקים מעל את יתר הרוטב, כך שהקנלוני יהיה מכוסה כולו. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור החם במשך כ־30 דקות, עד שהפסטה רכה לחלוטין. מסירים את הכיסוי ואופים ב־200 מעלות כ־10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים כ־10 דקות. מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בהרבה עלי בזיליקום קרועים גס ובשמן זית.

רוצה לקבל עדכונים והטבות בווטסאפ של לובי נשי ? הצטרפי>>
אולי יעניין אותך גם
פתח את כל התגובות   הוסף תגובה
תגובות    
מסעדה חלבית בתל אביב  
אלעד 16:18 16/08/2017

תודה רבה על המתכון הנהדר.

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
1