close
הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
 
לרשימת המאורסים המלאה >>
יעקב רבלין - דין וחשבון
אבי בלום - בית ספר לפוליטיקה
לכל המבזקים

נפרדנו כך: מייקאובר עדכני לסלון הביתי

הגיע הזמן להיפטר מספות העור החומות, מרהיטי העץ המיושנים ומהווילונות של שנות ה-90. החלל הכי ייצוגי בבית מתלבש מחדש, וגם אתם יכולים לקבל השראה לסלון שלכם

2
הדפס

חדר המגורים הוא אחד המקומות הייצוגיים ביותר בבית. הוא מעיד על סגנון העיצוב של הבית כולו, על ההרגלים שלנו, כולל הרגלי הרביצה אם ישנם – ולעולם לא נוכל להסתיר אותו מעיני הבאים בשל מרכזיותו וגודלו. ביחד עם המטבח הוא גם חלל שמשתפץ ומתעדכן יותר מאחרים, ואם עדיין לא עשיתם זאת אצלכם בבית, כנראה שהגיע הזמן. סלון עייף ומיושן, רהיטים שחמקו מחדרים אחרים והתנחלו בו, נישות שיש להעלים וסקאלת חומים מימים עברו, הם סיבה מצוינת להיפטר משטיחים, מספות ומתמונות שידעו ימים יפים יותר ולהפוך את חדר המגורים שלכם למקום להתגאות בו.
אפור דומיננטי בגוונים

קוטג' עבר שיפוץ לאחר שהצרכים והסגנון של המשפחה השתנו וכבר לא תאמו את צרכיה. הווילונות היו ישנים, שידות העץ כבר לא מעודכנות וכך גם הריהוט, התמונות וגופי התאורה שאופיינו בשלל צבעי הקשת. במסגרת השיפוץ הוחלט לשלב סגנון קלאסי ומודרני כדי ליצור תחושה נקייה וקלילה, ויחד עם זאת חמה ומזמינה. האפור נבחר כצבע הדומיננטי עבור הרהיטים והשטיח, בגוונים שונים שתאמו גם את פרופילי האלומיניום החדשים. אלמנטים של עץ גושני אגוז אמריקאי וטקסטיל עם דגש על טקסטורות עשירות השלימו את המראה.


עיצוב: אורי גנון. צילום: נדב פקט



וכך זה נראה לפני. שלל צבעי הקשת



להסתיר את הכהה

קירות צהבהבים ומראה כללי בגווני חום יצרו בבית, בגרסה הקודמת שלו, מקום חשוך ומבוגר מדי. הדיירת ביקשה להאיר את הבית ולהעניק לו מראה צעיר בתקציב מוגבל. לקירות נבחר גוון שמבהיר ומאיר את המעטפת, ומאפשר להוסיף אליו צבעוניות שונה בפריטים. מערך הריהוט שונה ובוצעו כמה פעולות, כמו החלפת הריהוט לספה וכורסה עכשוויים במראה רך ומשפחתי והוצאה של ריהוט הילדים, שלא היה קשור לסלון, מהחלל הציבורי לפינת משפחה שנוצרה בסמוך. הריהוט הוחלף לכזה הכולל בד דוחה כתמים וגוון כהה, כדי לאפשר משחק וישיבה של ילדים ללא חשש.

לבית הוכנסו פרטים בצבעי צהוב וטורקיז, והעץ הכהה הוחלף בפרטי עץ בהירים. חלון האלומיניום שהיה במצב טוב כוסה בווילון כדי למתן את צבעו הכהה. כדקורציה לקירות נתלו מדפים, המאפשרים הנחה של פרטים בקומבינציה שונה, ועליהם הונחו תמונות ועציצים, היכולים להיות מוחלפים בהתאם לרצון הדיירים. שרפרף עץ ישן שהיה בבית הפך למתקן דקורטיבי בעל כיסוי סרוג.


עיצוב: אסנת קציר. צילום: הלית קלכמן



וכך זה נראה לפני. מקום של קבע לספות הילדים



מרחב פתוח ורגוע

ביתם של בני זוג בגיל 50-60, שגרים בו יותר מ-25 שנה, לא עבר שיפוץ או צביעה מרגע כניסתם אליו. כשהתרוקן הקן, ביקשו לרענן את המראה תוך שמירה על עיצוב שקט, אלגנטי וקלאסי בצבעים רכים וכן על מרחבים פתוחים בבית, שיאפשרו נגישות ומעבר נוח. קיר שחצץ בין המטבח לפינת האוכל ולסלון הורד, והחלל הפך לאחד. כדי לא להכביד עם ריהוט מסיבי הוחלט על פינת אוכל עגולה, היוצרת אשליה ויזואלית של תפיסת מקום קטנה יותר. פלטת הגוונים בסלון רגועה: ספה באוף ווייט, ושתי כורסאות בכחול כדי להתאים לציור בסלון. לכריות הנוי נוסף גוון ורוד עתיק, סימן לסלון הקודם וצבע שבעלת הבית אוהבת. נישה מעל קיר היציאה למרפסת נסגרה כדי ליצור מראה נקי וחלק, והקיר עצמו נצבע בגוון עמוק יותר משאר קירות הבית. ווילון לבן חצי שקוף הולבש על הקיר, וכך הוא מדגיש את הניגודיות בגוונים, אינו חוסם את האור ומוסיף רכות לסלון. גוף תאורה בהיר ומודרני נתלה במרכז, כדי שנוכחותו לא "תאיים" על שאר הצבעוניות.


עיצוב: מירב פרלמן ויואלה בר-טל. צילום: הגר דופלט




וכך זה נראה לפני. נישה מעל פתח היציאה



הסטייל: הוליווד

כשהספה נראית טוב ומצבה מאפשר להמשיך להשתמש בה, אין צורך למהר ולהחליפה, אבל אפשר לעזור לה להיראות טוב יותר על ידי הלבשת החלל שמסביב. המטרה בבית הזה הייתה להפוך את סגנון החלל ממיושן לעכשווי עם נגיעות קלאסיות. הקירות נצבעו בגוון כהה יותר כדי להבליט את הריהוט ואת הווילון הקיים וכדי להכניס חמימות. מראה הספה התחדש בעזרת כריות נוי בסגנון חדשני יותר, המתקשר ישירות אל קולאז' התמונות התלויות מעל. המסגרות השחורות עם תמונות אלילות נשיות הכניסו לחלל סטייל הוליוודי. כדי לא לבטל לגמרי את המראה הישן וגם כדי לרכך את הנגיעות הכהות, נתלה גוף תאורה שמזכיר נברשת בבר אמריקאי, המלופף בחבל עם נורות פחם. לשולחן הקפה פלטת עץ לא מעובד עם רגלי ברזל שחור.


עיצוב וצילום: דנה רטובסקי



וכך זה נראה לפני. אותה ספה, אבל אופי חסר



צעיר לצעירים

סלון של משפחה צעירה עם שלושה ילדים הכיל ספות עור כהות וכבדות ונזקק להחלפה. כדי להלביש אותו מחדש ולשוות לו מראה צעיר ועדכני יותר, הוחלף כל הריהוט לספות בד רכות בגווני אפור וכורסת רביצה רחבה. השטיח הישן הוחלף לשטיח פאצ'ים מודרני בגווני אפור, תכלת וירקרק. נרכשו שולחנות עגולים מעץ אלון מעושן עם רגלי מתכת שחורות, ונוספו נגיעות צבע ירוק על ידי כריות, צמחייה, אקססוריז ותמונות חדשות, שהוסיפו צבע וחיים על הקירות.


עיצוב וצילום: ליאת גינדין ברנד



וכך זה נראה לפני. חום טון על טון על טון





העבודה נשארה בסלון

בית שהיה ערב רב של סגנונות ועמוס לעייפה כלל חדר עבודה בסלון, ספות שחורות וריהוט עץ בגוונים שונים. לפני השיפוץ עלה הצורך בשתי פינות עבודה. מאחר שהבית קטן באופן יחסי, מוקמה פינת עבודה אחת, כך שנישת גבס מסתירה את הפינה ויוצרת חיץ בינה לבין הסלון. פינת העבודה השנייה מוקמה אף היא בחלל המרכזי והופרדה על ידי משרבייה. למשפחה ספרים רבים ונושא האחסון היה חשוב, ולכן תוכננה ספרייה שחלקה פתוחה וחלקה סגורה. גם בנישת הגבס תוכנן מקום למדפי ספרים


עיצוב: ענת זמורה. צילום: ליאור טייטלר



וכך זה נראה לפני. פינת עבודה ושחור מסביב

אולי יעניין אותך גם
פתח את כל התגובות   הוסף תגובה
תגובות    
עיצוב סלון  
שושי 11:03 01/06/2017
1
 
ישן ומיושן  
 16:27 02/06/2017

איזה עיצובים מדכאים ומיושנים אין כמו הקו המודרני

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
2